Málokto vie, že tráva je jedlá a dokonca telu prospešná. Divé stebielka, ktoré pokrývajú povrch planéty celoročne, sa dajú natrhať do šalátov, ba dokonca chutne natočiť na vidličku ako špagety. Všetky druhy trávy sú totiž jedlé – spadajú sem aj obilniny ako špalda, ovos, pšenica, raž, či amarant.
Dodá energiu
Skeptici by sa najskôr spýtali – vieme trávu vôbec stráviť? Pravda je taká, že by sme to s ňou nemali preháňať, vo väčších množstvách by mohla spôsobiť bolesti brucha a hnačku. Napriek tomu je však tráva súčasťou stravovacích návykov množstva ľudí! Dopustiť na ňu nedajú najmä vrcholoví športovci, ktorí oslavujú jej silný energetický náboj – čerstvá šťava z trávy dodá energiu a naštartuje vitalitu organizmu!
Oslabí rakovinové bunky
Tráva pôsobí priaznivo v boji s rakovinou. Rakovinová bunka je od prírody zásaditá a vylučuje okolo seba kyselinu mliečnu, čím sa robí imúnnou voči zásahom nášho obranného systému. Tráva tento „kyslý pancier“ značne narúša, a tým rakovinovú bunku oslabuje.
Nasekať ako pažítku
Ako sa dá tráva využiť v kuchyni? Skúsení vitariáni trhajú mladú trávu na lúke a čerstvú posekajú nadrobno ako pažítku. Kto nechce priamo žuvať niekedy ostré vlákna rastliny, môže trávu odšťaviť alebo pridať do smoothie.
Tip Vitariána:
Zmixovaný smoothie je formou potravy, na ktorú je skrátka výhodné si zvyknúť a zakomponovať ju do svojich stravovacích návykov. Do mixéru môžete totiž hodiť všetko, čo je pre telo prospešné a takto si zaobstaráte balík toho najzdravšieho každý deň. Smoothie plný chlorofylu vie s ovocím chutiť fantasticky a v pohári s krásnym prevedením bude aj zaujímavým doplnkom vašej každodennej výbavy do práce.