Alebo je to jednoducho biologicky dané, že potrebujeme k životu jesť aj mäso a naše telo si už jednoducho navyklo.
O tom, že človek je od svojho vzniku mäsožravec sa nedá pochybovať. Odborníci ale potvrdili, že naši predchodcovia sa živili z väčšej časti aj listami, ovocím, plodmi, koreňmi, semiačkami...
Stačí vám denne spotrebovať 50 g upraveného mäsa a riziko cukrovky sa zvyšuje o 19% a riziko infarktu o 42%. Len jedna obložená žemľa so salámou už ovplyvňuje negatívne vaše srdce. Ak zjete rovnaké množstvo nespracovaného mäsa riziká a negatívne vplyvy sú nižšie. Zdravšou alternatívou je aj steak.
Stručne povedané: kto rád je mäso, môžete ho pokojne jesť ďalej, ale skúste sa orientovať skôr na zdravšiu alternatívu, mäso z ekologicky chovaných zvierat alebo uprednostnite nespracované mäso. Spravte si aspoň dva vegetariánske dni týždenne! Nie je to nikdy na škodu.