Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Japonský kuchynský nôž

Priamy potomok samurajského meča

14. 11. 2022 Prístroje Japonské nože  Andrej Maťko
Japonský kuchynský nôž

Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského meča

Nože japonského typu sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Japonská kultúra, náboženstvo a zvyky sú z veľkej časti pripisované zbraniam. Výroba zbraní tu bola vždy rešpektovaným a veľmi žiadaným remeslom, privilegované informácie a tajomstvo výroby boli odovzdávané v každej rodine z generácie na generáciu, čím sa toto remeslo stalo súčasťou filozofie a kultu zeme.

Japonský kuchynský nôž

Vysoká konkurencia medzi majstrami vyžadovala neustále zlepšovanie a modernizáciu výroby nožov aj nožov ako takých. Výsledkom je, že katana, wakizashi, tati a tanto a mnoho ďalších typov dokonalých japonských zbraní sa vďaka svojim bezkonkurenčným vlastnostiam preslávili po celom svete. 

V momente, keď sa samurajská epocha stala históriou a nosenie mečov bolo zakázané, výrobné techniky vylepšované po celé stáročia neupadli do zabudnutia, profesionálni majstri boli úspešní vo využití nazhromaždených skúseností a znalostí na výrobu kuchynských nožov.

Môžeme povedať, že večný záväzok Japoncov k dokonalosti sa oplatí v každom odbore podnikania. Japonské nože sú všeobecne známe a oceňované po celom svete, pričom ich sláva nie je v žiadnom prípade menšia ako u ich legendárnych bojových kolegov; kuchynské nože si úplne zachovali všetky vlastnosti dokonalého výkonu, vrátane spoľahlivosti, trvanlivosti, vynikajúceho rezného výkonu a jednoducho neuveriteľné kirenaga (retencia ostrie), teda rovnaké vlastnosti, pre ktoré boli vždy oceňované japonské bojové meče.


Kvalita nielen pre šefkuchárov

Takýto vzor kvality, ostrosti a trvanlivosti nemohol ujsť pozornosti ako šéfkuchárov, tak výrobcov nožov z ďalších krajín. V súčasnej dobe existuje niekoľko spoločností, ktoré sa špecializujú na výrobu nožov japonského typu používaných na špeciálne účely. Medzi tieto spoločnosti sa radí aj výrobca nožov zn. Samura. Nože japonského typu sú široko používané ako v profesionálnych kuchyniach, tak aj amatérskymi gastronómami, a to nielen na prípravu národných jedál, pre ktoré boli pôvodne určené.

Nôž Santoku - japonksý

Existuje len málo ľudí, ktorí nikdy nepočuli o slávnom santoku - úžitkovom noži , ktorý dokonale krája, porciuje a kosí takmer všetky produkty. Alebo nakiri - ideálny nástroj pre prácu s akoukoľvek zeleninou . Alebo nože deba ktoré sú rovnako nevyhnutné pre správne porciovanie rýb ako nože yanagiba na prípravu sushi, sashimi alebo krájanie surovín na tenké plátky.

Tenká čepeľ, dokonalá ostrosť a bezkonkurenčná geometria tradičných tvarov – to všetko dodáva týmto nožom ohromujúce vlastnosti, ktoré im zaručili skvelý úspech po celom svete.

V súčasnej dobe japonské nože predstavujú symbol modernej výroby nožov, všeobecne uznávaný a neprekonateľný štandard, a sú hodným dedičom starovekých samurajských zbraní.

Súvisiace produkty

NOVÉ

Samura MO-V Nôž na ovocie a zeleninu 9 cm (SM-0010)

Samura MO-V Nôž na ovocie a zeleninu 9 cm (SM-0010)

27,00 €

Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivostiNože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom. Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch. Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.Tento nôž na ovocie a zeleninu Samura MO-V je považovaný za najmenší zo všetkých kuchynských nožov, pokiaľ ide o veľkosť, ale v žiadnom prípade z hľadiska významu. Je to jeden z najžiadanejších nožov a stal sa nevyhnutným prvkom v každej kuchyni. Je navrhnutý na lúpanie a krájanie drobnej zeleniny a ovocia a jeho krátka úzka čepeľ si s touto úlohou hravo poradí. Vďaka veľmi ľahkej (len 73 gramov), kompaktnej a ergonomickej protišmykovej oválnej rukoväti je tento nôž na ovocie a zeleninu maximálne prispôsobený aj pre prácu v dlhom časovom úseku.Odporúčame ručné umývanie.Samura MO-V SM-0010 Nôž na ovocie a zeleninuCelková dĺžka:     21,7 cmDĺžka čepele:     9 cmHmotnosť:            85 gPrednosti nožov Samuravyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRCfantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičkynaostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity Ako vybrať ten správny nôž?Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s  hlavnými typmi nožov  a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž .  Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského mečaJaponské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov.  Starostlivosť o kuchynské nožeSprávna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces. 5 zásad správnej starostlivosti o nože.Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosťVlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti. Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo. Video: Kvalitné kuchynské nože Samura Video: Kvalitné kuchynské nože Samura

Kúpiť

Súvisiace články

Arginín

Arginín

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency