Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Kalcifikácia epifýzy

Ako si udržať otvorenú myseľ a dobrý spánok

11. 10. 2024 epifýza fluoridy kalcifikácia  Andrej Maťko
Kalcifikácia epifýzy

Obrázok: Image was generated by Life Science Databases(LSDB)-from Anatomography, website maintained by Life Science Databases(LSDB)


Epifýza, známa aj ako šuškovité teliesko alebo pineálna žľaza, je malý endokrinný orgán v mozgu, ktorý zohráva kľúčovú úlohu v regulácii cirkadiánnych rytmov a produkcii melatonínu. Kalcifikácia epifýzy je proces, pri ktorom sa v tejto žľaze hromadia vápenaté usadeniny. S pribúdajúcim vekom môže epifýza zvápenatieť, čo spôsobí, že sa nad žľazou vytvorí fosforečnan vápenatý. Nadmerná alebo predčasná kalcifikácia môže mať významné dôsledky na celkové zdravie a pohodu jednotlivca. Našťastie existujú spôsoby, ako žľazu odvápniť a zabrániť hromadeniu fosforečnanu vápenatého v budúcnosti.

Definícia epifýzy

Epifýza (z gréckeo epi = pri, fyomai = rásť), známa aj ako šuškovité teliesko alebo pineálna žľaza, šuška, tretie oko, latinsky glandula pinealis, je malý endokrinný orgán veľkosti hrachu, umiestnený v centre mozgu medzi dvoma hemisférami. Názov "pineálna" pochádza z latinského slova "pinea", čo znamená borovicová šiška, ktorej tvar epifýza pripomína.

Vytvára sa v nej hormón melatonín, ktorý je zodpovedný za inhibíciu tvorby pohlavných hormónov. Počas svetelnej časti dňa sa inhibuje tvorba melatonínu. V lete, počas dlhých dní je jeho tvorba znížená. Nedostatok svetla (napríklad v zime) môže spôsobovať horšiu náladu až depresiu.


Hlavné funkcie epifýzy

Epifýza je dôležitou súčasťou endokrinného systému a zohráva kľúčovú úlohu v regulácii mnohých telesných funkcií, najmä tých súvisiacich s cyklom spánku a bdenia.

  • Produkcia melatonínu: Epifýza produkuje hormón melatonín, ktorý reguluje cirkadiánne rytmy a cyklus spánku a bdenia.
  • Regulácia spánkového cyklu: Melatonín pomáha telu pripraviť sa na spánok a udržiavať pravidelný spánkový režim.
  • Vplyv na reprodukčné funkcie: Epifýza môže ovplyvňovať načasovanie puberty a reprodukčné cykly.
  • Antioxidačné účinky: Melatonín má silné antioxidačné vlastnosti, ktoré pomáhajú chrániť telo pred poškodením voľnými radikálmi.
  • Adaptácia na zmeny svetla: Epifýza reaguje na zmeny svetla v prostredí, čo pomáha telu prispôsobiť sa rôznym denným dobám a ročným obdobiam.
  • Modulácia imunitného systému: Niektoré štúdie naznačujú, že epifýza môže mať vplyv na funkcie imunitného systému.
  • Úloha v produkcii DMT (dimetyltryptamín): Molekula duše ktorá spôsobuje pocit pohody a jednoty vzniká práve z melatonínu


Čo je to kalcifikácia epifýzy?

Epifýza, napriek svojej malej veľkosti, zohráva kľúčovú úlohu v mnohých dôležitých telesných funkciách. Avšak tento fascinujúci orgán sa často stáva obeťou procesu známeho ako kalcifikácia, ktorý môže významne ovplyvniť jeho funkciu a následne naše celkové zdravie.

Kalcifikácia epifýzy je proces, pri ktorom sa v tejto žľaze hromadia vápenaté usadeniny. Zatiaľ čo určitá miera kalcifikácie sa považuje za súčasť prirodzeného procesu starnutia, nadmerná alebo predčasná kalcifikácia môže mať závažné dôsledky na naše fyzické a mentálne zdravie.


Príčiny kalcifikácie epifýzy

Proces kalcifikácie epifýzy je komplexný a môže byť spôsobený rôznymi faktormi.

Fluorid

Jedným z hlavných vinníkov je fluorid. Fluorid je prvok, ktorý sa bežne pridáva do pitnej vody, zubných pást a iných produktov s cieľom prevencie zubného kazu. Avšak nadmerný príjem fluoridu môže viesť k jeho akumulácii v tele, vrátane epifýzy. Štúdie ukázali, že vysoké hladiny fluoridu v pitnej vode korelujú s vyšším stupňom kalcifikácie epifýzy u ľudí [1]. Prechod na dentálne výrobky bez fluoridu a pitie filtrovanej vody môže pomôcť vyhnúť sa tomuto problému.


Vápnik

Konzumácia nadmerného množstva vápnika zo spracovaných potravín alebo nadmerné užívanie vápnikových doplnkov môže spôsobiť, že sa vo vašom systéme začne hromadiť fosforečnan vápenatý. Prečítajte si zloženie takýchto výrobkov, aby ste sa vyhli nadmernému množstvu tejto chemikálie v potrave.


Voda z vodovodu

Okrem fluoridu je verejná voda plná vápenatých látok, ktoré môžu spôsobiť poškodenie. Pitie destilovanej alebo pramenitej vody vám môže pomôcť odstrániť tieto látky z vašich zásob vody.


Ortuť

Ortuť je jedovatá a mali by ste sa jej vyhýbať, aby ste predišli rôznym negatívnym účinkom na zdravie. Lekárske vakcíny, ktoré sú kontaminované ortuťou, ryby žijúce pri dne, ako sú krevety alebo raky, väčšie ryby, ako sú tuniaky alebo delfíny, sú vysoko rizikovými zdrojmi ortuti. Konzumácia spiruliny alebo chlorelly môže pomôcť odstrániť ortuť z tela a mozgového tkaniva.


Lieky

Ďalším významným faktorom prispievajúcim ku kalcifikácii epifýzy je užívanie určitých liekov. Niektoré lieky, najmä tie, ktoré obsahujú fluór alebo ovplyvňujú metabolizmus vápnika, môžu urýchliť proces kalcifikácie:

  • Antidepresíva: Najmä selektívne inhibítory spätného vychytávania sérotonínu (SSRI)
  • Antipsychotiká: Niektoré lieky používané na liečbu schizofrénie a iných psychotických porúch
  • Antikonvulzíva: Lieky používané na liečbu epilepsie a iných záchvatových ochorení
  • Statíny: Lieky na zníženie hladiny cholesterolu
  • Niektoré antibiotiká: Napríklad fluorochinolóny
  • Lieky obsahujúce fluór: Rôzne lieky s obsahom fluóru môžu potenciálne prispieť ku kalcifikácii
  • Kortikoidy: Dlhodobé užívanie kortikosteroidov môže ovplyvniť metabolizmus vápnika
  • Lieky na srdce a krvný tlak: Najmä tie, ktoré ovplyvňujú metabolizmus vápnika


Modré svetlo

Okrem fluoridu a liekov existujú aj iné faktory, ktoré môžu prispieť ku kalcifikácii epifýzy. Nadmerná expozícia umelému svetlu, najmä modrému svetlu z elektronických zariadení, môže narušiť prirodzenú produkciu melatonínu a potenciálne prispieť ku kalcifikácii.


Stress a toxíny

Chronický stres, nedostatok slnečného svetla a environmentálne toxíny tiež môžu zohrávať úlohu v tomto procese. Všetko, čo sa nenachádza v prírode, ako sú umelé sladidlá, fenylalanín, rafinovaný cukor, dezodoranty, čísla E, zubné ústne vody, osviežovače vzduchu, čistiace prostriedky a iné, môže telo považovať za toxín, čo vedie k zavápneniu.


Pesticídy

Chemické pesticídy, ktoré sú v mäse alebo na zelenine, môžu byť pre epifýzu toxické. Konzumácia organických potravín a snaha konzumovať v strave veľa surových potravín vám môže pomôcť vyhnúť sa týmto látkam. Niektorí sa tiež rozhodnú vyradiť mäso zo svojho jedálnička, aby zabránili vystaveniu pesticídom.


Nedostatok vitamínov K2, D3 a horčíka

Nedostatok určitých živín, najmä vitamínu K2, D3 a horčíka, môže tiež prispieť ku kalcifikácii epifýzy. Tieto živiny hrajú kľúčovú úlohu v metabolizme vápnika a ich nedostatok môže viesť k nesprávnemu ukladaniu vápnika v mäkkých tkanivách, vrátane epifýzy [2].



Dôsledky kalcifikácie epifýzy

Kalcifikácia epifýzy môže mať závažné dôsledky na celkové zdravie a pohodu jednotlivca. Jedným z hlavných problémov je narušenie produkcie melatonínu, hormónu zodpovedného za reguláciu spánkového cyklu. Znížená produkcia melatonínu môže viesť k problémom so spánkom, nespavosti a narušeniu cirkadiánnych rytmov.

Tieto poruchy spánku môžu mať kaskádový efekt na mnohé aspekty zdravia. Môžu viesť k zvýšenému riziku vzniku depresie, úzkosti a iných porúch nálady. Ľudia s kalcifikovanou epifýzou môžu zažívať častejšie výkyvy nálad, problémy s koncentráciou a zníženú kognitívnu výkonnosť.

Výskum tiež naznačuje možnú súvislosť medzi kalcifikáciou epifýzy a neurodegeneratívnymi ochoreniami. Štúdia zistila súvislosť medzi stupňom kalcifikácie epifýzy a závažnosťou kognitívneho poklesu u pacientov s Alzheimerovou chorobou [3]. Tento nález naznačuje, že kalcifikácia epifýzy môže hrať úlohu v rozvoji neurodegeneratívnych ochorení.

Kalcifikácia epifýzy môže tiež ovplyvniť hormonálnu rovnováhu v tele. Epifýza totiž nie je len zodpovedná za produkciu melatonínu, ale hrá aj úlohu v regulácii iných hormónov. Narušenie tejto rovnováhy môže mať širokospektrálne účinky na metabolizmus, reprodukčné funkcie a celkové zdravie.





Prevencia a možnosti dekalcifikácie epifýzy

Existuje niekoľko stratégií, ktoré môžu pomôcť zabrániť ďalšej kalcifikácii a potenciálne podporiť zdravie epifýzy.


Zníženie expozície fluoridu

Jedným z najdôležitejších krokov je zníženie expozície fluoridu. To môže zahŕňať používanie vody bez fluoridu na pitie a varenie, používanie zubnej pasty bez fluoridu alebo s nízkym obsahom fluoridu a vyhýbanie sa potravinám s vysokým obsahom fluoridu. Existuje dost alternatívnych spôsobov na čistenie zubov.

Redukcia užívania liekov 

Ak užívate lieky, ktoré môžu prispievať ku kalcifikácii epifýzy, poraďte sa so svojím lekárom o možných alternatívach. 

Príjem vitamínov K2, D3 a horčíka

Optimalizácia hladín vitamínov a minerálov je ďalším dôležitým krokom. Zabezpečte dostatočný príjem vitamínu K2, D3 a horčíka. Tieto živiny hrajú kľúčovú úlohu v metabolizme vápnika a môžu pomôcť zabrániť jeho nesprávnemu ukladaniu v mäkkých tkanivách. Konzumujte potraviny bohaté na tieto živiny alebo zvážte užívanie doplnkov výživy po konzultácii s lekárom.

Slnko namiesto displeja

Regulácia expozície svetlu je tiež kľúčová. Obmedzte expozíciu modrému svetlu z televízorov, monitorov a smartfónov používaním filtrov modrého svetla na elektronických zariadeniach a zabezpečte dostatok prirodzeného denného svetla počas dňa. Vystavujte sa aspon 1 hodinu denne priamemu slnečnému svetlu v čase ked je slnko nad 45 stupňov od horizontu (v lete od 10:00 - 16:00)

Spánok

Dodržiavajte pravidelný spánkový režim, ktorý podporuje prirodzenú produkciu melatonínu.

Antioxidanty

Zvýšenie príjmu antioxidantov môže pomôcť chrániť epifýzu pred oxidačným stresom. Konzumujte potraviny bohaté na antioxidanty, ako sú bobuľovité ovocie, zelená listová zelenina a orechy. Tieto potraviny môžu pomôcť chrániť epifýzu pred poškodením a potenciálne spomaliť proces kalcifikácie.

Bór

Pridaním ¼ čajovej lyžičky bóru do zeleného čaju alebo konzumáciou organickej červenej repy možno vytvoriť prostriedok na čistenie epifýzy. Bór konzumujte v malých množstvách počas celého dňa.

Melatonín

Výživové doplnky s obsahom melatonínu sa môžu konzumovať na odstránenie fluóru z vášho systému. Pre dosiahnutie najlepších účinkov by sa mal konzumovať spolu s dostatkom pohybu.

Jód

Jód sa môže užívať vo forme doplnkov na vyčerpanie zásob vápnika a odstránenie fluoridu sodného z vášho systému. Mal by sa konzumovať v malých množstvách, aby neovplyvnil zdravie vašich kostí.

Surová čokoláda

Surové kakao má vysoký obsah antioxidantov, ktoré môžu pomôcť stimulovať epifýzu a zároveň detoxikovať žľazu.

Kyselina citrónová

Konzumácia surového citróna alebo 3 polievkových lyžíc kyseliny citrónovej nalačno môže pomôcť detoxikovať epifýzu. Možno budete musieť tieto zložky kombinovať s pramenitou vodou, aby ste sa vyhli nadmernému množstvu kyseliny na zuboch.

Cesnak

Cesnak môže pomôcť rozpúšťať vápnik v tele. Každý deň skonzumujte polovicu až dve cibuľky, pričom ho jedzte čerstvý alebo ho namočte do čerstvej citrónovej šťavy alebo jablčného octu, aby ste zmiernili nepríjemný zápach.

Destilovaná alebo silne filtrovaná voda

Pitie veľkého množstva vody bez fluóru môže pomôcť odplavovať toxíny, ktoré by mohli ovplyvňovať epifýzu.

Jablčný ocot a iné

Jablčný ocot obsahuje kyselinu jablčnú, ktorú môžete pridať do jedla, aby ste pomohli detoxikovať epifýzu. Výťažok z neemu a oreganový olej možno použiť aj ako antibiotikum, ktoré rozloží vápnikové škrupiny z nanobaktérií v epifýze. Tamarindová kôra, listy alebo dužina môžu pomôcť vyplavovať fluorid močom.

Obmedzenie stresu a fyzická aktivita

Manažment stresu, pravidelné cvičenie a detoxikácia môžu tiež prispieť k celkovému zdraviu epifýzy. Fyzická aktivita podporuje celkové zdravie endokrinného systému a môže pomôcť pri regulácii cirkadiánnych rytmov.


Kalcifikácia epifýzy je komplexný problém s potenciálne závažnými dôsledkami na naše fyzické a mentálne zdravie.  Kľúčom je holistický prístup k zdraviu, ktorý zahŕňa zdravú stravu, pravidelné cvičenie, správnu reguláciu expozície svetlu, manažment stresu a opatrné užívanie liekov a doplnkov.  S ohľadom na tieto informácie môžeme pracovať na optimalizácii funkcie našej epifýzy a podpore celkového zdravia a pohody. Každý krok smerom k zdravšiemu životnému štýlu a lepšiemu porozumeniu nášho tela môže mať významný pozitívny vplyv na naše celkové zdravie a kvalitu života.





Tip Vitariána

Priprave si aspon dva krát týždenne zdravý šalát s použitím ingrediencii podporujúcich normálne fungovanie epifýzy.

Šalát pre zdravú epifýzu
Ingrediencie:
  • 2 hrnčeky baby špenátu
  • 1 hrnček čerstvých čučoriedok
  • 1/4 hrnčeka nasekaných vlašských orechov
  • 1/4 hrnčeka nasekaných mandlí
  • 1 avokádo, nakrájané na kocky
  • 1 polievková lyžica chia semienok
  • 1 polievková lyžica tekvicových semienok
  • 100g lososa (varený alebo grilovaný)

Dresing:

  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 1 čajová lyžička medu
  • Štipka morskej soli a čierneho korenia


Postup:

  • V miske zmiešajte všetky ingrediencie na šalát.
  •  V samostatnej miske vymiešajte ingrediencie na dresing.
  • Prelejte dresing cez šalát a jemne premiešajte.


Tento šalát obsahuje množstvo živín, ktoré môžu podporiť zdravie epifýzy:

  • Špenát a čučoriedky sú bohaté na antioxidanty.
  • Orechy a semienka poskytujú zdravé tuky, horčík a zinok.
  • Avokádo je bohaté na vitamín K a zdravé tuky.
  • Losos je výborným zdrojom omega-3 mastných kyselín a vitamínu D.


Zdroje:
1] Luke, J. (2001). Fluoride Deposition in the Aged Human Pineal Gland. Fluoride, 34(2), 125-128.

[2] Mercola, J., et al. (2017). Vitamin K2: A little-known nutrient can make a big difference in heart and bone health. Medical Hypotheses, 99, 1-5.

[3] Mahlberg, R., et al. (2009). Pineal calcification in Alzheimer's disease: An in vivo study using computed tomography. European Journal of Neurology, 16(10), 1154-1157.

Súvisiace produkty

Vitamín D3 + K2 MK7 pre bábätká a deti 200 IE + 15 µg all trans

Vitamín D3 + K2 MK7 pre bábätká a deti 200 IE + 15 µg all trans

21,80 €

Všetky naše výrobky s obsahom vitamínu D obsahujú ako aktívnu zložku vysoko kvalitný prémiový vitamín D3, ktorý je špeciálne vyrobený pre Sunday Natural v USA podľa prísnych špecifikácií, pričom sa úplne vyhýba skrytým prísadám. Účinná látka sa preto vyznačuje čistotou, ktorá je na trhu jedinečná. Vitamín D a vitamín K2 Vitamín D a vitamín K2 sú kofaktory pri regulácii metabolizmu vápnika. Tieto dva vitamíny spoločne riadia bunky, ktoré vytvárajú a rozkladajú kosti, a dôležité transportné molekuly, ktoré zabezpečujú správne využitie vápniku. Ak je pri užívaní vitamínu D3 nedostatok vitamínu K2, existuje riziko nadmerného ukladania vápnika v cievach a orgánoch (riziko kalcifikácie, artériosklerózy, obličkových kameňov atď.). Kombinácia a pomer vitamínu D3 a K2 v našom produkte zaisťuje optimálnu interakciu. Vitamín K2 MK7 all-trans z Nórska Vitamín K2 existuje v rôznych formách, ktoré majú rôznu účinnosť. Vitamín K2 MK7 je teraz zďaleka najefektívnejšou formou K2. Aj medzi rôznymi účinnými látkami vitamínu K2-MK7 stále existujú značné rozdiely, pretože molekula vitamínu sa vyskytuje v rôznych chemických zloženiach - hovorí sa o takzvaných cis- a trans- izoméroch vitamínu K2. Predpokladá sa, že telo môže využiť iba trans- formu. Náš originálny vitamín K2VITAL® K2 z Nórska je jednou z mála produktov na trhu, ktorý dokáže zaručiť v obsahu 100% prítomnosť vysoko účinného all-trans MK7 vitamínu K2 a ručí za to špeciálnym laboratórnym testom z Nórska. Nosný olej MCT pre optimálnu ochranu a lepšiu absorpciu Vitamín D a vitamín K2 sú vitamíny rozpustné v tukoch a telo ich môže absorbovať iba spolu s tukmi. Pre naše kvapky Sunday Natural Vitamin D3 + K2 sme preto ako nosný olej vybrali obzvlášť kvalitný MCT olej vyrobený v Nemecku na báze kokosového oleja. MCT olej štiepi vitamíny rozpustné v tukoch na rozdiel od iných nosných olejov, ktoré takmer neštiepia vitamíny, ako napr. olivový olej, takže je to najlepšia voľba pre optimálnu ochranu účinných látok, pričom mastné kyseliny so stredným reťazcom v nosnom oleji sú tiež samy osebe hodnotnou výživnou látkou. Aby sme mohli dodatočne zaručiť obsah účinnej látky, nechávame naše hotové kvapky (nielen suroviny!) testovať nezávislým nemeckým laboratóriom. Vstrebateľnosť Zatiaľ čo sa kapsuly a tablety musia najskôr rozpustiť v tele, aby sa uvoľnila aktívna zložka, vitamíny D3 a K2 z oleja sú v ústnej dutine okamžite biologicky dostupné a môžu sa preto optimálne vstrebávať. Používanie olejov je tiež obzvlášť výhodné a sú vhodné aj pre ľudí, ktorí majú ťažkosti s prehĺtaním kapsúl alebo tabliet. Všetky naše oleje majú vysoko kvalitné sklenené pipety, ktoré mimoriadne uľahčujú dávkovanie až po kvapku. Na rozdiel od fľaštičiek s kvapkadlom, s ktorými sa často ťažko manipuluje a majú tendenciu sa rozmazávať, sa sklenené pipety ľahko používajú a čistia. Dávkovanie 1 kvapka denne s jedlom. Doplnky výživy Neprekračujte odporúčaný denný príjem. Doplnky výživy nenahrádzajú vyváženú a rozmanitú stravu. Uchovávajte mimo dosahu detí. Odporúčania DGE Nemecká spoločnosť pre výživu odporúča pre dospelých v zime dodatočný príjem najmenej 800 IE vitamínu D3. Poznámka: Mnoho výskumníkov a neziskových organizácií považuje tieto odporúčania za príliš nízke na to, aby účinne zabránili ich nedostatku. Americká endokrinná spoločnosť odporúča príjem najmenej 1 500 - 2 000 IE a Rada pre vitamín D (USA) odporúča príjem 3 000 - 6 000 IE. V súčasnosti neexistujú žiadne individuálne odporúčania pre vitamín K2. Nemecká spoločnosť pre výživu odporúča celkový príjem vitamínu K najmenej 70 µg. Poznámka: Posledné výskumy ukazujú, že vitamín K1 a vitamín K2 majú výrazne odlišné profily účinku. Zhrnutie týchto dvoch vitamínov nemá na tomto pozadí skutočne zmysel. Potreba vitamínu K2 zatiaľ nebola vedecky dokázaná. Kompletnú karboxyláciu matricového GLA proteínu a osteokalínu - ústrednú úlohu vitamínu K2 - je možné pozorovať iba pri dávkach okolo 100 µg / deň. Zloženie MCT olej (vysoko kvalitné mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom, z kokosového oleja), vitamín K2 MK7 (originálny K2VITAL®, 100% all-trans, z rastlinných olejov geraniol a citronella), vitamín D3 (z lišajníka) Zloženie v dennej dávke (1 kvapka)% NRV * Vitamín D3                      200 IU (25 µg)              100% Vitamín K2                      15 µg                                   20% *% referenčného množstva živín Celkom: 600 kvapiek / 120.000 IU D3 + 900 µg K2 / fľaša

Kúpiť
Vitamín D3 + K2 1000 / 2500 /  5000  IE

Vitamín D3 + K2 1000 / 2500 / 5000 IE

34,90 €

Optimalizovaný pomer látok miešaný pre dospelých jedincov je vhodný predovšetkým v mesiacoch chudobných na slnečné svetlo. Tento výrobok je výsledkom originálnej receptúry z nemeckého laboratória a je vyrobený z prírodných rastlinných olejov a vitamínu E. Neobsahuje žiadne geneticky modifikované látky, farbivá ani aromatické látky. Vitamín D3 pochádza z lišajníkového oleja a vitamín K2 z prírodných sójových bôbov natto. Zloženie MCT-Olej, olivový olej, vitamín K2, vitamín D3, vitamín E (antioxidant), slnečnicový olej. Účinky Vždy začiatkom jesene môžeme pozorovať, ako sa dni krátia a ako nás slnko zohrieva čoraz kratšie. Znižujúca intenzita slnečných lúčov a ich kratšie pôsobenie však neovplyvňuje len našu náladu, ale i náš zdravotný stav. Spolu s ubúdajúcim slnečným žiarením ubúdajú i naše zásoby vitamínu D, a preto je v chladnejšom období, kedy slnko vychádza len zriedka, vhodné tento vitamín dopĺňať z iných zdrojov. Zvýšené hladiny vitamínu D sa odrazia na rýchlejšom metabolizme, prívale energie, silnejšej imunite, ostrejších inštinktoch, zrýchlenom hojení rán a rýchlejšej regenerácii. Vitamín je dôležitý i pri množstve prebiehajúcich ochorení, ako napríklad anémia, astma, rakovina pŕs, rakovina krčka maternice, pri koronárnych ochoreniach, depresiách, zubných kazoch, osteopénii a osteoporóze, krivici, atď. Prirodzeným tímovým hráčom je v prípade vitamínu D, vitamín K. Táto kombinácia vitamínov zaisťuje okrem iného vylučovanie prebytočného vápnika, ktorému bráni v ukladaní na nesprávnych miestach v organizme (napr. kĺby a cievy). Vitamín K navyše v tele aktivuje niekoľko dôležitých vitamínov a bráni zrážanlivosti krvi v prípadoch, kedy môže tento proces ohroziť zdravie či dokonca život jedinca. Odporúčané dávkovanie a skladovanie Odporúčané dávkovanie 1 kvapku týždenne, s obsahom 2500 IE vitamínu D3 a 125 mcg vitamínu K2. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Skladujte v chlade a suchu. Obsah balenia 10 ml

Kúpiť
Vitamín D3 + K2 MK7 20 000 IU + 200 µg All-Trans, 120 kapsúl

Vitamín D3 + K2 MK7 20 000 IU + 200 µg All-Trans, 120 kapsúl

33,00 €

Optimalizovaný pomer látok miešaný pre dospelých jedincov je vhodný predovšetkým v mesiacoch chudobných na slnečné svetlo. Tento výrobok je výsledkom originálnej receptúry z nemeckého laboratória a je vyrobený z prírodných rastlinných olejov a vitamínu E. Neobsahuje žiadne geneticky modifikované látky, farbivá ani aromatické látky. Vitamín D3 pochádza z lišajníkového oleja a vitamín K2 z prírodných sójových bôbov natto.ZloženieMikrokryštalická celulóza, MCT olej, vitamín E (vo forme prírodného D-alfa-tokoferolu), vitamín D3 (vegetariánsky), vitamín K2 MK7 All-Trans, HPMC kapsule.ÚčinkyVždy začiatkom jesene môžeme pozorovať, ako sa dni krátia a ako nás slnko zohrieva čoraz kratšie. Znižujúca intenzita slnečných lúčov a ich kratšie pôsobenie však neovplyvňuje len našu náladu, ale i náš zdravotný stav. Spolu s ubúdajúcim slnečným žiarením ubúdajú i naše zásoby vitamínu D, a preto je v chladnejšom období, kedy slnko vychádza len zriedka, vhodné tento vitamín dopĺňať z iných zdrojov.Zvýšené hladiny vitamínu D sa odrazia na rýchlejšom metabolizme, prívale energie, silnejšej imunite, ostrejších inštinktoch, zrýchlenom hojení rán a rýchlejšej regenerácii. Vitamín je dôležitý i pri množstve prebiehajúcich ochorení, ako napríklad anémia, astma, rakovina pŕs, rakovina krčka maternice, pri koronárnych ochoreniach, depresiách, zubných kazoch, osteopénii a osteoporóze, krivici, atď.Prirodzeným tímovým hráčom je v prípade vitamínu D, vitamín K. Táto kombinácia vitamínov zaisťuje okrem iného vylučovanie prebytočného vápnika, ktorému bráni v ukladaní na nesprávnych miestach v organizme (napr. kĺby a cievy). Vitamín K navyše v tele aktivuje niekoľko dôležitých vitamínov a bráni zrážanlivosti krvi v prípadoch, kedy môže tento proces ohroziť zdravie či dokonca život jedinca.Odporúčané dávkovanie a skladovanieUžívajte 1 kapsulu s jedlom každých 20 dní.Poznámka:  Nevhodné pre deti do 7 rokov. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Skladujte v chlade a suchu.Obsah balenia120 kapsúl (2 400 000 IU vitamínu D3 + 24 000 µg K2) / nádoba

Kúpiť

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency