Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivostiNože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom. Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch. Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.Cena za celú sadu kuchynských nožov je spravidla oveľa nižšia ako pri nákupe každého noža zvlášť. Táto z ákladná sada pre šéfkuchára MO-V nie je výnimkou. Zakúpenie takej sady v krásnom darčekovom balení poskytne každému šéfkuchárovi minimum potrebných kuchynských nožov. Táto sada tradične zahŕňa najaktuálnejšie a najobľúbenejšie nože pri varení - nôž na ovocie a zeleninu , univerzálny nôž a európsky šéfkuchársky nôž . Tieto nože sú vhodné pre prácu s takmer všetkými typmi potravín. Olúpte zeleninu, odstráňte povrchové vady a jadrovníky. Nakrájajte univerzálnym nožom ingrediencie do šalátu, pripravte si sendvič alebo nakrájajte suroviny do polievky. Európsky šéfkuchársky nôž vám umožní ukrojiť rybie hlavy alebo nakrájať mäso, nakrájať kapustu, nasekať zeleninu na šalát alebo rozkrojiť tortu. Séria Mo-V je vyrobená z ocele AUS-8. Každý, kto vlastní tento nôž sa stáva hrdým majiteľom. Vynikajúce naostrenie robí varenie potešením. Táto múdra sada sa z praktického darčeka okamžite zmení na veľkolepé prekvapenie. Odporúčame ručné umývanie.Samura MO-V Základná sada pre šéfkuchára obsahuje:Samura MO-V Nôž na ovocie a zeleninuCelková dĺžka: 21,7 cmDĺžka čepele: 9 cmHmotnosť: 85 gSamura Univerzálny nôžCelková dĺžka: 25,1 cmDĺžka čepele: 13 cmHmotnosť: 88 g Samura Šéfkuchársky nôžCelková dĺžka: 34,5 cmDĺžka čepele: 20 cmHmotnosť: 221 gPrednosti nožov Samuravyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRCfantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičkynaostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity Ako vybrať ten správny nôž?Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s hlavnými typmi nožov a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž . Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského mečaJaponské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov. Starostlivosť o kuchynské nožeSprávna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces. 5 zásad správnej starostlivosti o nože.Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosťVlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti. Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo. Video: Kvalitné kuchynské nože Samura Video: Kvalitné kuchynské nože Samura
Kúpiť