Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivosti
- Nože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom.
- Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch.
- Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.
- Táto najrozšírenejšia a najobľúbenejšia sada kuchynských nožov obsahuje 3 najpopulárnejšie nože - nôž na ovocie a zeleninu, univerzálny nôž a európsky šéfkuchársky nôž. Kolekcia týchto nástrojov je charakterizovaná mimoriadnou silou a ostrosťou vlastnou tomuto materiálu a umožňuje pokryť celé spektrum techník používaných pri varení. Súprava nožov Damascus s textúrou na čepeli, umiestnených do nádherného darčekového obalu bude skvelým a užitočným darčekom pre každú významnú udalosť!
- Odporúčame ručné umývanie.
Samura DAMASCUS 67 Sada 3 nožov obsahuje:
Samura DAMASCUS 67 Nôž na ovocie a zeleninu
- Celková dĺžka: 21 cm
- Dĺžka čepele: 9,8 cm
- Hmotnosť: 83 g
Samura DAMASCUS 67 Univerzálny nôž
- Celková dĺžka: 26,5 cm
- Dĺžka čepele: 15 cm
- Hmotnosť: 105 g
Samura DAMASCUS 67 Šéfkuchársky nôž
- Celková dĺžka: 33 cm
- Dĺžka čepele: 20,8 cm
- Hmotnosť: 195 g
Prednosti nožov Samura
- vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičky
- naostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)
- rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity
Ako vybrať ten správny nôž?
Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s hlavnými typmi nožov a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž .
Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského meča
Japonské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov.
Starostlivosť o kuchynské nože
Správna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces.
5 zásad správnej starostlivosti o nože.
Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosť
Vlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti.
Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.
Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo.
Video: Kvalitné kuchynské nože Samura
Video: Kvalitné kuchynské nože Samura