Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivostiNože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom. Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch. Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.Táto najrozšírenejšia a najobľúbenejšia sada kuchynských nožov obsahuje 3 najpopulárnejšie nože - nôž na ovocie a zeleninu, univerzálny nôž a európsky šéfkuchársky nôž. Kolekcia týchto nástrojov je charakterizovaná mimoriadnou silou a ostrosťou vlastnou tomuto materiálu a umožňuje pokryť celé spektrum techník používaných pri varení. Súprava nožov Damascus s textúrou na čepeli, umiestnených do nádherného darčekového obalu bude skvelým a užitočným darčekom pre každú významnú udalosť! Odporúčame ručné umývanie.Samura DAMASCUS 67 Sada 3 nožov obsahuje:Samura DAMASCUS 67 Nôž na ovocie a zeleninuCelková dĺžka: 21 cmDĺžka čepele: 9,8 cmHmotnosť: 83 gSamura DAMASCUS 67 Univerzálny nôžCelková dĺžka: 26,5 cmDĺžka čepele: 15 cmHmotnosť: 105 g Samura DAMASCUS 67 Šéfkuchársky nôžCelková dĺžka: 33 cmDĺžka čepele: 20,8 cmHmotnosť: 195 gPrednosti nožov Samuravyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRCfantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičkynaostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozityAko vybrať ten správny nôž?Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s hlavnými typmi nožov a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž . Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského mečaJaponské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov. Starostlivosť o kuchynské nožeSprávna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces.5 zásad správnej starostlivosti o nože.Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosťVlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti.Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo.Video: Kvalitné kuchynské nože SamuraVideo: Kvalitné kuchynské nože Samura
Kúpiť