Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivosti
- Nože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom.
- Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch.
- Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.
- Šéfkuchársky nôž vyrobený z vysoko odolnej damaškovej ocele je nevyhnutným doplnkom v každej kuchyni. S týmto nožom zvládnete kosiť kapustu, krájať zeleninu, mäso alebo ryby za oveľa kratšiu dobu as oveľa väčším komfortom.
Vďaka širokej čepeli a dlhému ostrie, ktoré sa zužuje pri špičke noža, je tento šéfkuchársky nôž ideálny pre krájanie veľkého množstva potravín, a to bez námahy - ako by nôž bol nezávislý Tvrdosť ocele 61 HRC umožňuje manipuláciu aj s naozaj tvrdými potravinami, s kovové operadlo na rukoväte tohto noža, bránia aby ruky kuchára prišli do kontaktu s potravinami. - Odporúčame ručné umývanie.
Samura DAMASCUS Šéfkuchársky nôž 20 cm (SD-0085)
- Celková dĺžka: 33,7 cm
- Dĺžka čepele: 20 cm
- Hmotnosť: 238 g
Prednosti nožov Samura
- vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičky
- naostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)
- rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity
Ako vybrať ten správny nôž?
Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s hlavnými typmi nožov a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž .
Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského meča
Japonské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov.
Starostlivosť o kuchynské nože
Správna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces.
5 zásad správnej starostlivosti o nože.
Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosť
Vlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti.
Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.
Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo.
Video: Kvalitné kuchynské nože Samura
Video: Kvalitné kuchynské nože Samura