Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivosti
- Nože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom.
- Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch.
- Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.
- Kuchynský nôž na paradajky je vysoko špecializovaný nôž. Jeho hlavnými rysmi je vrúbkované (rezné) ostrie a relatívne malá čepeľ. Práve táto geometria je optimálna pre jemné a starostlivé krájanie šťavnatej zeleniny a ovocia. Zúbky na čepeli pomáhajú ľahko prekonať odpor pevnej šupky a súčasne nevyvíjajú deštruktívny tlak na mäkké vnútro. Nôž na paradajky možno použiť aj na iné potraviny, skvele sa hodí na krájanie všetkých potravín s pevnou šupkou a mäkkým vnútrom . Ostrie sa čase netupí, preto ho nie je potrebné dodatočne ostriť.
- Odporúčame ručné umývanie.
Samura DAMASCUS Nôž na paradajky 12 cm (SD-0071)
- Celková dĺžka: 24,3 cm
- Dĺžka čepele: 12 cm
- Hmotnosť: 223 g
Prednosti nožov Samura
- vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičky
- naostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)
- rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity
Ako vybrať ten správny nôž?
Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s hlavnými typmi nožov a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž .
Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského meča
Japonské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov.
Starostlivosť o kuchynské nože
Správna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces.
5 zásad správnej starostlivosti o nože.
Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosť
Vlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti.
Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.
Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo.
Video: Kvalitné kuchynské nože Samura
Video: Kvalitné kuchynské nože Samura