Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Švábsky nákyp s kelom a šunkou

4 porcie
Švábsky nákyp s kelom a šunkou

Ingrediencie

  • 1 malý kel, očistený, pokrájaný na osminky
  • 2 šalotky, pokrájané na kocky
  • 2 polievkové lyžice pretopeného masla
  • 2 čajové lyžičky cukru
  • 2 polievkové lyžice bieleho Balsamico octu 150 g Schwarzwald šunky v kuse, pokrájanej na kocky 200 g hotových halušiek
  • 3 vajcia 200 ml smotany 100 ml mlieka (1,5 %)
  • 1 zarovnaná polievková lyžica jedlého škrobu
  • Biele korenie
  • Postrúhaný muškátový orech
  • Soľ
  • 150 g strúhaného syra na zapečenie

Postup

  1. Predhriať rúru na 200 °C. Kúsky kelu vložiť do zásobníka Vitamix. Naplniť zásobník vodou. Nasadiť kryt s uzáverom a upevniť.
  2. Nastaviť rýchlosť na HIGH. Prístroj v krátkych intervaloch 4 až 5 x zapnúť a vypnúť. Zložiť kryt, kúsky kelu precediť cez sitko a nechať odkvapkať.
  3. 1 polievkovú lyžicu pretopeného masla roztopiť vo veľkom hrnci a nechať v ňom dusiť kocky šalotky do sklenena.
  4. Pridať cukor a nechať skaramelizovať.
  5. S bielym Balsamicom uhasiť.
  6. Pridať kúsky kelu a za stáleho miešania 5 až 10 minút dusiť. Vybrať z hrnca a odstaviť stranou.
  7. Zvyšok pretopeného masla vložiť do hrnca a halušky a kocky šunky v ňom pripražiť.
  8. Pridať kel a všetko premiešať. Plniť do namastenej nákypovej formy. Dochutiť korením a soľou.
  9. Vložiť ostatné prísady (okrem syra) do zásobníka Vitamix. Nasadiť kryt s uzáverom a upevniť ho.
  10. Nastaviť rýchlosť na Variable, stupeň 1, potom plynulo zvýšiť na stupeň 10. Nechať bežať 5 až 10 sekúnd.
  11. Naliať vaječnú hmotu do nákypovej formy.
  12. Posypať postrúhaným syrom a formu zasunúť do rúry. 30 minút piecť a podávať so šalátom.

1 porcia (¼ z receptu) obsahuje:

  • 511 kalórií
  • 38 g tuku
  • 29 g bielkovín
  • 11 g uhľohydrátov

Súvisiace recepty

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency