V jednoduchosti je sila! Stojan z odolného plastu je vyplnený vložkou s plastovými štetinami, ktorú je možné ľahko vybrať a umyť. Hygienické skladovanie : stojan aj vložku so štetinami je možné vybrať a umyť pod tečúcou vodou. Počas skladovania sú čepele nožov držané oddelene , čím sa zachováva ich maximálna ostrosť. Stojan je veľmi priestranný , v závislosti od veľkosti nožov do neho možno umiestniť 5-9 nožov .
Výška: 22,5 cm
Šírka: 11,2 cm
Hmotnosť: 1050 g
Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivosti
Nože sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele.
Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom.
Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov. To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch.
Viac o histórii značky Samura .
Starostlivosť o kuchynské nože
Správna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda , jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces.
5 zásad pre správnu starostlivosť nožov
Brúsenie a leštenie nožov. Účel a dôležitosť.
Vlastnosti kvalitného kuchynského noža značne závisia od stupňa jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby. Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu , ale aj samotný výkon - maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti.
Viac o brúsení sa dozviete v článku.

Potrebujete poradiť s výberom nožov?
Uľahčíme Vám lepšie sa zorientovať medzi jednotlivými druhmi nožov. Predstavíme Vám aké sú typy kuchynských nožov a ktoré nože, nesmú chýbať v žiadnej kuchyni . Všetko o nožoch Samura.