Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Kuracia polievka so zemiakmi a špenátom

3 minúty 4 šálky (960 ml)
Kuracia polievka so zemiakmi a špenátom

Ingrediencie

  • 1 malá cibuľa
  • 1 čajová lyžička nízkokalorického margarínu
  • 3 stredne veľké zemiaky, pečené alebo varené, so šupkou alebo bez nej (1 zemiak ponechať na neskoršie)
  • 3 kocky kuracieho vývaru
  • 1/8 čajovej lyžičky rozmarínu
  • 2 šálky (480 ml) zohriateho odstredeného mlieka
  • 1 polievková lyžica špenátu, vareného alebo mrazeného
  • 1 kuracie prsia, bez kože a kostí, varené a nakrájané na kocky
  • ½ šálky (120 ml) mlieka do kávy alebo nízkotučnej smotany

Postup

  1. Opražiť cibuľu v margaríne do sklovitá.
  2. Cibuľu, dva zemiaky, vývar, rozmarín a horúce nízkokalorické mlieko dať do zásobníka Vitamix. Nasaďte kryt s uzáverom a upevnite ho.
  3. Zvoľte VARIABLE, stupeň 1.
  4. Zapnite prístroj a plynulo zvýšte rýchlosť na stupeň 10 a potom na HIGH.
  5. Nechajte bežať prístroj 2 až 3 minúty pokým je hmota vriaco horúca.
  6. Rýchlosť zredukovať na VARIABLE, stupeň 3.
  7. Otvoriť uzáver, pridať najprv mlieko do kávy, potom špenát a kura.
  8. Nechajte bežať prístroj pokým sa kura rozdrobí (cca 15 sekúnd). Pridať zemiak a prístroj nechať bežať ďalších 5 sekúnd.
  9. Ihneď podávať.
Variant

Tento recept sa tiež hodí pre vegetariánov, ak vynecháte kura a kurací vývar a namiesto toho použijete kocky zeleninového vývaru.

1 porcia (1 šálka, 240 ml) obsahuje:

  • 262 kalórií
  • 3,5 g tuku
  • 22 g bielkovín
  • 36 g uhľohydrátov

Súvisiace recepty

Boršč

Boršč

Ostrokyslá polievka

Ostrokyslá polievka

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency