Pôvod
Mango pochádza z Indie, kde má náboženský význam, pretože v hinduizme je uctievané ako ovocie bohov. Podľa istej legendy nechal sám Budha padnúť jadro manga na zem, kde z neho vyrástol mohutný mangovník. Mangá sú ešte aj dnes indickým národným ovocím. Tieto plátky manga pochádzajú z čisto biologického poľnohospodárstva a boli ako surové jemne sušené pri teplote pod 40 °C. Takto si zachovávajú svoju nádherne sýto-žltú farbu, skvelú ovocnú chuť a mnoho účinných látok.
Zloženie
Mango obsahuje vitamíny A, B3, B5, B6, C, E a provitamín A. Vyniká v obsahu železa, draslíka, medi, mangánu, horčíka a zinku. Je tiež bohaté na esenciálne aminokyseliny, mastné kyseliny a enzýmy.
Účinky
Vedeli ste, že mango sa používa v Indii do istej miery ako liek? Upokojuje totiž črevá a posilňuje srdce. Vzhľadom k vysokému obsahu vitamínu A sa mango používa aj ako prevencia proti infekciám a nachladnutiu. Okrem toho má mango nízky glykemický index, čo ho robí veľmi zaujímavým práve pre diabetikov.
Obsah balenia
250 g