Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Čokoládové tabuľky Čoko, Goji, Matcha

GlutenFreeDiet, RawFoodDiet, VegetarianDiet 60 minút 6 tabuliek 80-100 g
Čokoládové tabuľky Čoko, Goji, Matcha

Ingrediencie

  • 450 g svetlého kakaového masla v surovej kvalite
  • ½ šálky goji
  • ½ šálky sušeného physalisu
  • 1 PL čaju Matcha Izumi
  • 4 PL kakaového prášku v surovej kvalite
  • 100 g agávového sirupu
  • 100 g tekutého medu
  • 100 g xylitolu
  • ½ šálky sušených zelených hrozienok
  • ½ šálky lieskových orechov
  • ½ šálky mandlí

Postup

  1. Kakaové maslo nakrájame na menšie časti. Nádobu s kakaovým maslom vložíme do vodného kúpeľa, aby sa nám roztopilo.
  2. Kakaové maslo, med, agavový sirup a xylitol dáme do Vitamixu a mixujeme tak dlho, až kým nám nevznikne tekutá zmes bez hrudiek.
  3. Zmes rozdelíme na 3 časti. Jednu ponecháme v mixéri. Pridáme goji a physalis a znovu rozmixujeme. Dbáme na to, aby sa nám teplota nezvýšila nad 40 stupňov. Ak treba, prerušíme mixovanie. Hotovú zmes vlejeme do 2 formičiek a do každého štvorčeka vložíme ešte jednu bobuľu goji. Necháme stuhnúťv chladnejšej miestnosti alebo v chladničke.
  4. Vyčistíme nádobu a vlejeme druhú časť sladkej čokoládovej zmesi. Pridáme Matcha čaj, pomixujeme a vlejeme do formičiek. Do každého štvorčeka vložíme jedno sušené zelené hrozienko. Necháme stuhnúť.
  5. Poslednú tretinu zmesi dáme do vyčistenej nádoby, pridáme lieskové oriešky, kakaový prášok a zmixujeme do jemnej štruktúry. Vlejeme do formičiek a do každého štvorčeka pridáme jednu mandľu. Necháme stuhnúť.
  6. Na druhý deň opatrne vyberieme čokoládu z formičiek a podávame, každému podľa jeho chuti.
Tip

Vegáni môžu nahradiť med cukrom s kokosového kvetu. Pomer masla a cukru môžeme obmieňať, čím sladšie tým lahodnejšie, ale menej zdravé.

Súvisiace recepty

Citrónová zmrzlina

Citrónová zmrzlina

Marhuľový sorbet

Marhuľový sorbet

Jablkový sorbet

Jablkový sorbet

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency