Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Chlebík z 3 druhov semiačok s bryndzovou nátierkou

GlutenFreeDiet, RawFoodDiet, VeganDiet, VegetarianDiet 15 minút, sušenie 10 hodín a namáčanie 7 hodín 4 porcie
Chlebík z 3 druhov semiačok s bryndzovou nátierkou

Ingrediencie

  • ½ šálky slnečnicových semienok
  • ¼ šálky sezamových semienok
  • ¾ šálky ľanových semienok, vopred na noc namočených
  • ¾ šálky slnečnicových semienok, vopred na noc namočených
  • ½ šálky vlašských orechov alebo zmes ľubovoľných orechov
  • štipka soli
  • tekvicový olej podľa potreby

Postup

  1. Namočené slnečnicové a ľanové semienka rozmixujeme v mixéri spolu s vlašskými orechmi. Pridáme tekvicový olej.
  2. Zmes v miske zmiešame s celými (nenamočenými) zvyšnými semienkami a dosolíme.
  3. Vytvoríme obdĺžniky požadovaného tvaru, aký chceme aby mal chlebík s hrúbkou asi ½ cm, ktoré ukladáme na fóliu na sušenie. Tvar zostane nezmenený aj po usušení.
  4. Sušíme v sušičke približne 10 hodín na 42 °C.
  5. Tu nájdete recept na bryndzovú nátierku.
Variant

Tvar chlebíka si prispôsobte. Chlebíky môžeme tvarovať ľubovoľne podľa potreby do kociek, obdĺžnikov či pol kruhov. Dôležité je vedieť, že tvar, ani veľkosť chlebíka sa po usušení nezmení. Pri tvarovaní si pomôžte nožíkom alebo silikónovou stierkou.

Chlebíky

Súvisiace recepty

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency