Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Bylinková omáčka k lososu

VegetarianDiet 1 minúta 4 steaky
Bylinková omáčka k lososu

Ingrediencie

  • 4 lososové steaky
  • Soľ na dochutenie
  • Na panvicu
  • 2 polievkové lyžice masla alebo margarínu
  • Omáčka:
  • ½ šálky (120 ml) nízkotučnej alebo beztukovej kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica čerstvej pažítky
  • 1 polievková lyžica mlieka
  • ½ čajovej lyžičky strúhanej citrónovej kôry, nestriekanej
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 1/8 čajovej lyžičky kôpru

Postup

  1. Rybu umyť a dosucha utrieť. Posypať soľou. Odložiť stranou a pripraviť omáčku.

Príprava omáčky

  1. Vložte všetky prísady v uvedenom poradí do zásobníka Vitamix. Nasaďte kryt s uzáverom a upevnite ho.
  2. Nastavte rýchlosť na VARIABLE, stupeň 1.
  3. Zapnite prístroj a zvýšte plynulo rýchlosť na stupeň 4. Nechajte bežať 10 sekúnd alebo pokým sú prísady rozmiešané na hladko.
  4. Zakryť a odstaviť do chladu.
  5. Maslo alebo margarín roztopiť v horúcej panvici pokým vznikne pena, ale nezhnedne.
  6. Vložiť na panvicu lososové steaky.
  7. Znížiť teplotu a 3 až 5 minút piecť z každej strany pokým sa losos ľahko rozpadne, keď doň pichnete vidličkou.
  8. Položiť na horúci podnos. Pokryť omáčkou.
  9. Ostatnú omáčku podávať s rybnými steakami.
Tip

Obloha: citrónové plátky

1 porcia (1 lososový steak) obsahuje:

  • 299 kalórií
  • 20 g tuku
  • 25 g bielkovín
  • 3 g uhľohydrátov

Súvisiace recepty

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency